W obliczu trudności jakie wystąpiły z powodu epidemii, zamiast zadawać pytanie „kiedy wrócimy do swojej codzienności?”, działamy już dziś!, by przygotować się do realizacji wydarzeń i szkoleń „w nowej rzeczywistości”.
Wraz z otwarciem obiektów szkoleniowo-konferencyjnych i hoteli niezbędne będzie wdrożenie zwiększonych standardów czystości. Co więcej, to będzie czas nowej komunikacji z klientem, który będzie oczekiwał (co zrozumiałe) zagwarantowania poczucie bezpieczeństwa.
Od początku uruchomienia obiektu mieliśmy na uwadze stworzyć zdrową (również dla odporności psychicznej) przestrzeń do pracy i rozwoju osobistego. Nie bez przyczyny ekologiczny anturaż, elementy wyposażenia nawiązujące do świata przyrody i „bliskość natury” miały na celu zapewnić kameralność, przyjazną atmosferę i komfortowe warunki do przeprowadzenia każdego biznesowego wydarzenia.
W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo nas samych i naszych Klientów podjęliśmy dodatkowe działania, aby zapewnić bezpieczne warunki w naszych zielonych przestrzeniach. Po zniesieniu ograniczeń klienci poszukując obiektów szkoleniowo-konferencyjnych, zanim zdecydują się na podjęcie decyzji o organizacji wydarzenia wezmą pod uwagę wiele czynników, w tym podniesienie poziomu bezpieczeństwa.
Jakie środki bezpieczeństwa wdrożyliśmy w związku z pandemia koronawirusa
Wdrożyliśmy dodatkowe środki ostrożności w funkcjonowaniu Green Business Center, które będą niezbędne po zniesieniu ograniczeń
- przy wejściu głównym zamontowany został dozownik do dezynfekcji rąk.
- zdezynfekowane zostały wszystkie pomieszczenia, w skład w których wchodzi nasze centrum szkoleniowe; na bieżąco dbamy o dezynfekcję klamek, włączników świateł/urządzeń (również w całym budynku).
- zamontowane zostały tablice informacyjne, jak prawidłowo zadbać o higienę (przy wejściu głównym oraz w toaletach).
- dysponujemy jednorazowymi maskami higienicznymi (dostępnymi na życzenie).
- gwarantujemy bezpieczne miejsca pracy, w szczególności (każdorazowo przed przybyciem uczestników) dezynfekcja stołów w salach szkoleniowych, blatów i stolików kawowych w częściach wspólnych przy użyciu środków dezynfekujących.
- nie tylko duża ilość roślin i regularne wietrzenie pomieszczeń filtruje powietrze, wspomagamy się również oczyszczaczem (dezynfekuje bakterie) i nawilżaczami powietrza (wpływa na wilgotność powietrza, niweluje pyłki kurzu).
- do przygotowania przerw kawowych są wykorzystane świeże, bio produkty, wysokiej jakości, owoce sezonowe (myte każdorazowo przy uzupełnianiu serwisu kawowego); m.in. produkty w przerwach kawowych fit takie jak np. jogurty z musli nie będą podawane w szklanych naczyniach, tylko w szczelnie zamkniętych opakowaniach; lunch będzie serwowany w formie lunchboxu (ekologiczne opakowanie).
- Uczestnicy mają do dyspozycji, zarówno szklane naczynia, jak i jednorazowe (ekologiczne) kubeczki do napoi gorących i zimnych, mieszadełka, oraz talerze.
- dopasowujemy wielkość powierzchni sal do wielkości grupy Uczestników, mając na uwadze, zarówno komfort pracy, jak i zachowanie odpowiedniej odległości między Uczestnikami.
- w toaletach zapewniony płyn do dezynfekcji rąk, rękawiczki oraz jednorazowe ręczniki.
- dezynfekowanie sprzętu multimedialnego.
- biorąc pod uwagę, że w tym samym dniu możemy np. obsługiwać 2 lub 3 grupy szkoleniowe, każdorazowo dzień przed planowaną realizacją skontaktujemy się z Organizatorem, w celu weryfikacji, czy osoby, które wezmą udział w wydarzeniu i/lub spotkaniu są zdrowe i nie mają objawów przeziębienia. Cenimy sobie dobrą komunikację, na każdym etapie realizacji zamówienia.
W Green Business Center zapewniamy, zarówno kameralne przestrzenie, jak i profesjonalną organizację wydarzenia. Zorganizujemy wydarzenia dbając o bezpieczeństwo Uczestników, którzy mają czuć się bezpiecznie, swobodnie i maksymalnie wykorzystać udział w spotkaniu.